Αλλαγή ονόματος στη ΔΕΗ: Ποια είναι η διαδικασία;

Η αλλαγή του ονόματος στον λογαριασμό σας ΔΕΗ (Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού) είναι μία διαδικασία που μπορεί να είναι απαραίτητη για διάφορους λόγους.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς των υπηρεσιών, το όνομα του λογαριασμού ρεύματος πρέπει να ευθυγραμμίζεται με τον πραγματικό κάτοικο του σπιτιού. Ας δούμε παρακάτω τους λόγους που θα χρειαστεί αλλαγή ένα όνομα λογαριασμού καθώς και την διαδικασία.

Για ποιους λόγους αλλάζει το όνομα στον λογαριασμό ΔΕΗ;

Υπάρχουν διάφοροι πιθανοί λόγοι για να θέλετε να αλλάξετε το όνομα στον λογαριασμό σας. Εκτός από τη μετεγκατάσταση σε μια νέα κατοικία, μπορεί να υπάρχουν λογιστικοί λόγοι ή πιο ατυχείς περιστάσεις, όπως ο θάνατος του κατόχου του λογαριασμού.

Σε περίπτωση θανάτου του κατόχου του λογαριασμού, καθίσταται επιτακτική η αλλαγή του ονόματος στο λογαριασμό της ΔΕΗ.

Πώς να αλλάξετε το όνομα της ΔΕΗ για την ενοικίαση ενός νέου σπιτιού;

Είτε είστε ιδιοκτήτης είτε ενοικιαστής που μετακομίζετε σε νέο σπίτι, η αλλαγή του ονόματός σας είναι απαραίτητη. Αυτό συμβαίνει επειδή το όνομα στον λογαριασμό σχετίζεται με τον προηγούμενο κάτοχο και πρέπει να ενημερωθεί για να αντικατοπτρίζει τον τρέχοντα κάτοικο.

Ποια είναι η διαδικασία αλλαγής ονόματος ΔΕΗ;

Για την αλλαγή ονόματος μπορείτε εύκολα και άμεσα να μεταβείτε σε ένα κατάστημα ΔΕΗ και να παρέχετε τα παρακάτω έγγραφα:

  1. Χορήγηση Πιστοποιητικού Ηλεκτρολόγου:

Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει έγκυρο πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου, γνωστό και ως πιστοποιητικό ΔΕΗ, το οποίο ισχύει συνήθως για 14 χρόνια για σπίτια. Για επαγγελματικούς χώρους και καταστήματα η ισχύς μειώνεται στα 7 έτη.

Το πιστοποιητικό αυτό αξιολογεί την καταλληλότητα και την κατάσταση των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων του κτιρίου, διασφαλίζοντας ότι πληρούν συγκεκριμένα πρότυπα. Εάν το πιστοποιητικό εξακολουθεί να ισχύει, δεν υπάρχει ανάγκη για νέο. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την τηλεφωνική υπηρεσία της ΔΕΗ για να επαληθεύσετε την κατάσταση του πιστοποιητικού.

  1. Προσκόμιση Επίσημου Εγγράφου Ταυτότητας:

Θα πρέπει να έχετε στη διάθεσή σας την αστυνομική σας ταυτότητα ή άλλο επίσημο έγγραφο ταυτοποίησης για να επαληθεύσετε τα στοιχεία σας.

Ένα διαβατήριο είναι επίσης αποδεκτό. Εξετάστε το ενδεχόμενο να έχετε και το πρωτότυπο και ένα φωτοαντίγραφο, καθώς μπορεί να σας ζητηθεί να υποβάλετε φωτοαντίγραφα μαζί με άλλα δικαιολογητικά.

  1. Γνώση Αριθμού Παροχής Ηλεκτρικής Ενέργειας:

Δώστε έναν πρόσφατο λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος για το σπίτι για να προσδιορίσετε τον αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος του ακινήτου.

Εάν γνωρίζετε ήδη τον αριθμό παροχής για το νέο σας σπίτι, μπορεί να μην χρειαστεί να φέρετε τον λογαριασμό ρεύματος.

  1. Έγγραφο ΑΦΜ:

Θα πρέπει να προσκομιστεί επίσης ένα επίσημο αποδεικτικό του ΑΦΜ σας.

Είτε το πιστοποιητικό ΑΦΜ είτε η φορολογική δήλωση είναι κατάλληλες επιλογές. 

  1. Αντίγραφο Μισθωτηρίου:

Εάν αλλάζετε το όνομα της ΔΕΗ ως ενοικιαστής, οφείλετε να υποβάλετε ένα αντίγραφο της σύμβασης μίσθωσης που έχει υπογραφεί με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού. Υπάρχει σχετικό έγγραφο στο TAXIS που χρησιμεύει ως απόδειξη υποβολής δήλωσης ενοικίου για το σπίτι που μετακομίζετε.

Ακολουθώντας αυτά τα βήματα και παρέχοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά, μπορείτε να αλλάξετε εύκολα με μόνο ένα ραντεβού το όνομα στον λογαριασμό ΔΕΗ, διασφαλίζοντας ακριβή τιμολόγηση και συμμόρφωση με τους κανονισμούς.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Υπάρχουν διάφοροι πιθανοί λόγοι για να θέλετε να αλλάξετε το όνομα στον λογαριασμό σας. Εκτός από τη μετεγκατάσταση σε μια νέα κατοικία, μπορεί να υπάρχουν λογιστικοί λόγοι ή πιο ατυχείς περιστάσεις, όπως ο θάνατος του κατόχου του λογαριασμού.

Είτε είστε ιδιοκτήτης είτε ενοικιαστής που μετακομίζετε σε νέο σπίτι, η αλλαγή του ονόματός σας είναι απαραίτητη. Αυτό συμβαίνει επειδή το όνομα στον λογαριασμό σχετίζεται με τον προηγούμενο κάτοχο και πρέπει να ενημερωθεί για να αντικατοπτρίζει τον τρέχοντα κάτοικο.

Για την αλλαγή ονόματος μπορείτε εύκολα και άμεσα να μεταβείτε σε ένα κατάστημα ΔΕΗ και να παρέχετε τα απαραίτητα έγγραφα, συμπεριλαμβανομένου του πιστοποιητικού ηλεκτρολόγου, της αστυνομικής ταυτότητας, του αριθμού παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, του ΑΦΜ και αντιγράφου του μισθωτηρίου.

Για να επιβεβαιώσετε την ισχύ του πιστοποιητικού ηλεκτρολόγου, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την τηλεφωνική υπηρεσία της ΔΕΗ. Εξακολουθείτε να χρειάζεται το πιστοποιητικό, εκτός εάν εξακολουθεί να ισχύει.

Επιβεβαιώνοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά και παρέχοντας σωστές πληροφορίες, εξασφαλίζετε ότι ο λογαριασμός ΔΕΗ αντικατοπτρίζει ακριβώς την κατάσταση του τρέχοντος κατοίκου, εξασφαλίζοντας έτσι ακριβή τιμολόγηση και συμμόρφωση με τους κανονισμούς.

H Proper στέκεται δίπλα σας με σκοπό να προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες σε ανταγωνιστικές τιμές​

Διαχείριση πολυκατοικίας

Η τιμή είναι ανά διαμέρισμα και συμπεριλαμβάνει το Φ.Π.Α. 24%

Βασικό πλάνο

100% διαχείριση πολυκατοικίας ​

από 4€/ μήνα ανά ένοικο

Στο 210 292 2221 για περισσότερες πληροφορίες

Προσαρμοσμένο πλάνο

100% διαχείριση πολυκατοικίας

από 9€/ μήνα ανά ένοικο

Επικοινωνήστε μαζί μας για να συζητήσουμε τις ανάγκες σας και να διαμορφώσουμε μαζί το πλάνο που σας συμφέρει!

Στο 210 292 2221 για περισσότερες πληροφορίες

Κάθε πολυκατοικία έχει τις δικές τις ανάγκες και ιδιαιτερότητες.

Εμείς αναλαμβάνουμε να δημιουργήσουμε ένα εξατομικευμένο πλάνο για την καλύτερη λειτουργία της οικοδομής σας!

Η τιμή είναι ανά διαμέρισμα και συμπεριλαμβάνει το Φ.Π.Α. 24%


Γιατί να επιλέξετε την Proper

Ηλεκτρονική πληρωμή (χωρίς web banking)

Συλλογή χρημάτων δια ζώσης μέσω εκροσώπου

Διαχείριση υπηρεσιών πολυκατοικίας και διαμερίσματος online

Online αρχείο αποδείξεων εξόδων

Online συνελεύσεις και ανακοινώσεις

Λογιστική και νομική υποστήριξη

λογότυπο proper λευκό


Γιατί να επιλέξετε την Proper

λογότυπο proper μπλε

Παραδοσιακά γραφεία διαχείρισης

Ηλεκτρονική πληρωμή (χωρίς web banking)

Συλλογή χρημάτων δια ζώσης μέσω εκπροσώπου μας

Διαχείριση υπηρεσιών πολυκατοικίας και διαμερίσματος online

Οnline αρχείο αποδείξεων εξόδων

Online συνελεύσεις και ανακοινώσεις

Λογιστική και νομική υποστήριξη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

καθαριότητα-πολυκατοικίας
Διαχειριστές

Βελτιώνοντας την πολυκατοικία σας: Η δύναμη των επαγγελματικών υπηρεσιών καθαρισμού

Στην Proper, κατανοούμε τη βαθιά επίδραση που μπορεί να έχει ένα καλά διατηρημένο περιβάλλον πολυκατοικίας στην ικανοποίηση των ενοικιαστών και στην αξία της ιδιοκτησίας. Από τις σκονισμένες γωνιές μέχρι τους αστραφτερούς χώρους, το ταξίδι της μεταμόρφωσης πολυκατοικιών είναι η ειδικότητά μας. Με τις επαγγελματικές μας υπηρεσίες καθαρισμού, στοχεύουμε όχι απλώς στον καθαρισμό, αλλά και στο να αναβαθμίσουμε, δίνοντας νέα πνοή σε κάθε γωνιά του ακινήτου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Διαχειριστές

Επιλέγοντας το σωστό συνεργείο καθαρισμού: Παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη

Όταν πρόκειται για τη διατήρηση ενός καθαρού και φιλόξενου χώρου διαβίωσης, η εύρεση της σωστής υπηρεσίας καθαρισμού είναι ζωτικής σημασίας. Η ανάθεση της καθαριότητας του κτιρίου σας σε μια αξιόπιστη υπηρεσία καθαρισμού μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
επιλογή-συνεργείου-καθαρισμού
Διαχειριστές

10 κοινά λάθη στην πρόσληψη επαγγελματικών υπηρεσιών καθαρισμού: Οδηγός από την Proper

H πρόσληψη υπηρεσιών καθαρισμού διαμερισμάτων και πολυκατοικιών είναι συνήθης διαδικασία στην διαχείριση κτιρίων. Σε αυτήν την περίπτωση, οι επιλογές μπορεί να είναι συντριπτικές. Ωστόσο, δεν δημιουργούνται όλες οι υπηρεσίες καθαρισμού με ίσες προδιαγραφές και λειτουργίες και έτσι η λανθασμένη επιλογή μπορεί να οδηγήσει σε μη αποτελεσματική απολύμανση, απογοήτευση, σπατάλη χρόνου, και σε πιο ακραίες περιπτώσεις ακόμη και ζημιά στο ακίνητο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
proper-εφαρμογή-διαχείρισης-πολυκατοικίας
Διαχειριστές

Έξυπνη διαχείριση: Πώς η τεχνολογία μπορεί να βελτιώσει τη διαχείριση πολυκατοικιών

Στον σημερινό κόσμο με γρήγορο ρυθμό, η τεχνολογία διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στη μεταμόρφωση διαφόρων βιομηχανιών, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης πολυκατοικιών. Οι διαχειριστές στρέφονται όλο και περισσότερο σε καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις για τον εξορθολογισμό των λειτουργιών, τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και τη βελτίωση της ικανοποίησης των ενοικιαστών. Από τα έξυπνα συστήματα κτιρίων μέχρι τις εφαρμογές διαχείρισης, η τεχνολογία προσφέρει πολυάριθμα οφέλη που μπορούν να φέρουν επανάσταση στη διαχείριση πολυκατοικιών. Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε πώς η τεχνολογία μπορεί να βελτιώσει τη διαχείριση πολυκατοικιών με τον εξορθολογισμό των λειτουργιών και την παροχή καλύτερων αποτελεσμάτων τόσο για τους διαχειριστές ακινήτων όσο και για τους ενοικιαστές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
ικανοποίηση-ενοικιαστών
Διαχειριστές

Στρατηγικές Διατήρησης Ενοικιαστών: Δημιουργία ισχυρότερων σχέσεων μεταξύ ιδιοκτήτη, διαχειριστή και ενοικιαστή

Στο τοπίο της διαχείρισης διαμερισμάτων, η διατήρηση των ενοικιαστών είναι υψίστης σημασίας για τη διατήρηση των ποσοστών πληρότητας, τη διασφάλιση σταθερού εισοδήματος από ενοίκια και την ενίσχυση της αίσθησης κοινότητας εντός του ακινήτου. Η ισχυρή διατήρηση των ενοικιαστών όχι μόνο μειώνει το κόστος κύκλου εργασιών, αλλά συμβάλλει επίσης σε ένα θετικό περιβάλλον διαβίωσης και ενισχύει τη φήμη του ακινήτου. Σε αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσουμε αποτελεσματικές στρατηγικές διατήρησης ενοικιαστών που επικεντρώνονται στη δημιουργία ισχυρότερων κοινοτήτων στη διαχείριση διαμερισμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
σχέδιο-έκτακτης-ανάγκης-εκκένωσης-πολυκατοικίας
Διαχειριστές

Ετοιμότητα έκτακτης ανάγκης σε πολυκατοικίες: Ασφάλεια των κατοίκων

Η ετοιμότητα έκτακτης ανάγκης είναι μια κρίσιμη πτυχή της διαχείρισης πολυκατοικιών, καθώς απροσδόκητα γεγονότα όπως πυρκαγιές, φυσικές καταστροφές ή απειλές για την ασφάλεια μπορεί να θέτουν σημαντικούς κινδύνους για την ασφάλεια των κατοίκων και την ακεραιότητα της ιδιοκτησίας. Ο προληπτικός σχεδιασμός και η προετοιμασία είναι ουσιαστικής σημασίας για την αποτελεσματική απόκριση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και τη διασφάλιση της ευημερίας των κατοίκων. Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε τη σημασία της ετοιμότητας έκτακτης ανάγκης στις πολυκατοικίες και τις στρατηγικές για τη διασφάλιση της ασφάλειας των κατοίκων σε περιόδους κρίσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ